Monday, March 21, 2011

Siste Tyrkia-dagane

Så var eg tilbake i regnbyen, ein litt kjipare kvardag enn sol og 19 grader i Tyrkia. Vi hadde kun ein dag med regn, men det var ikkje direkte kaldt då heller.

Torsdagen var det treningskamp mot Linderud/Grei, den endte 1-1 etter at vi leda fram til det gjensto omtrent 15 minutt. Men jentene har vist at dei gir god motstand mot andre Toppserie-lag, så det blir spennande å følge med denne sesongen.

Fredag kveld var sett av til sosialt lag der jentene hadde gått saman i små grupper og laga underhaldningsinnslag. Adjektivhistorie, konkurransar, og eit forførande danseshow i bikini og "klirreskjørt", ispedd store dosar humor :) Ei av jentene elskar å showe og vise seg litt fram, så det er alltid moro å sjå kva ho har pønska ut.
Etter underholdningsbiten var det ein del som gikk ned til baren, discoen eller loungen (vaffelhuset, som vi kalte det ettersom dei serverte belgiske vafler på ettermiddagane). Discoen spelte Alexander Rybak sin Fairytale i dance-versjon, skal love deg at det ikkje var noko særleg. Eg fann ut at det var betre å finne senga enn å hoppe rundt til "musikk"...

Ellers var det spesielt å sjå enkelte ektepar på hotellet, der dama gjekk innpakka i heildekkande gevantar der berre augene syntes, og mannen gjekk i kva han ville. Eg nektar å tru at dette er heilt frivillig, det er nok mykje rotfesta i kultur og religion der kvinner ikkje skal vise seg fram, og det provoserer meg. Likestillinga i mange arabiske land er nok ikkje komt så langt akkurat. Enkelte vil vel påstå at likestillinga har komt litt for langt i mange vestlege land, men kvinner som ikkje får vise ansiktet sitt eingong er noko eg ikkje syns noko om.
Lurer på kva dei tenkte om oss som kom rett frå trening i shorts og t-skjorte, eller låg ved bassengkanten i bikini...

Forkjølelsen er fortsatt tilstede, kroppen har ikkje hatt nok tid til å roe ned og bli frisk. Opp- og nedstiginga på flyturen laurdag kveld kjentes godt i bihulane, det verkar som om det har sett seg litt der. Får heller bruke ein ekstra dag heime før eg går tilbake til full rulle på jobben i morgon.

Litt bilder frå turen:


Treningsfeltet. Hotellet i bakgrunnen.



Utsikt frå terassen min



Var ikkje så mykje pågang for å leige bil...



Sola begynte å gjere seg gjeldande mot slutten av opphaldet



Trening

Og litt artige episoder hadde vi jo også. Fredag ville vi bestille øl til middagen, ettersom det var siste kvelden. Tonje ville bestille ei øl og ein cola. Kelnaren kom med øl og cola - i samme glas.
Ho spurte kva dette var, dette var jo ikkje det ho bestilte. Ho ville ha EI øl og EIN cola. Kelnaren kom tilbake med ny øl og cola i samme glas. Hehe, skal ikkje være enkelt når kelnaren ikkje er så stø i engelsk...Det beste var jo at Jona smakte på dette og syntes det slett ikkje var så verst. Ho drakk det eine glaset.

Selma (maskoten vår på 5 år, dattera til ein spelar) var så glad for at Elise ville være med på stranda og leite etter små skjell, fordi "mamma ser ikke de små skjellene hon, hon ser bare de store fordi hon har så dårlig syn..." Vel. Ikkje oss bekjent i allefall :)

Vilde feira 18-årsdagen sin med fri bar i Tyrkia på fredag, og påsto ho også skulle rett ut på byen når vi kom til Bergen på laurdag. Vi kom oss vel ikkje frå Flesland før klokka nærma seg 23.30. Litt spent på om ho gjennomførte byturen...

Kjekk tur med mykje latter!



No comments: